Dobri šef

El buen patrón

Zvrst:komedija
Leto:2021
Država:Španija
Dolžina:116 min
Igrajo:Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha
Režija:Fernando León de Aranoa
Scenarij:Fernando León de Aranoa
Distribucija:Fivia
IMDb

Na sporedu:

    ned, 16. jun ob 18:00

Filmski festival Kamerat stoji na ramenih stoletij delavskega boja ter gradi na skupnem sanjanju in uresničevanju sanj generacij o pravičnejši prihodnosti za vse.
Festival z brezplačnimi projekcijami gostuje v mestih, ki so bila v preteklosti zaznamovana z delavstvom in industrijo ter tako gradi mrežo solidarnosti in tovarištva.

Vstop prost!

 

Javier Bardem blesti kot »dobri šef« v trpki, a nadvse zabavni tovarniški satiri o sodobnih delovnih razmerjih. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film.

 

Blanco je karizmatični, na videz dobrohotni lastnik družinske tovarne, ki se že desetletja ukvarja s proizvodnjo tehtnic. Zadnje čase je še posebej pod pritiskom, saj se poteguje za regionalno nagrado za poslovno odličnost. A le nekaj dni pred obiskom komisije, ko bi moralo biti vse popolno, se mora spopasti z maščevanjem odpuščenega delavca, depresivnim nadzornikom in novo, vse preveč privlačno in ambiciozno pripravnico … Blanco je pripravljen storiti vse, da bi znova dosegel ravnovesje in prejel nagrado …

 

Festivali in nagrade:

San Sebastián; šest nagrad goya, tudi za najboljši film; nagrada španskih filmskih kritikov (CEC) za najboljšega igralca in igralsko debitantko; španski kandidat za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec; nagrada feroz za najboljšo komedijo, scenarij, igralca; nagrade platino za najboljši film, režijo, scenarij, igralca; Zürich; London; Palm Springs