Tartinijev ključ

Tartinijev ključ

Zvrst:mladinska pustolovščina
Leto:2024
Država:Slovenija
Dolžina:100 min
Igrajo:Ella Lapajne, Svit Šturbej, Maks Kerševan, Nenad Nešo Tokalić, Goran Navojec, Jurij Drevenšek, Primož Pirnat, Janez Škof, Tanja Ribič Đurić, Zala Djurić, Bojan Trampuš, Filip Vidušin, Grega Čušin, Jadranka Đokić, Lana Šantelj
Režija:Vinci Vogue Anžlovar
Scenarij:Vinci Vogue Anžlovar po knjižni predlogi Romana Kukoviča
Distribucija:Karantanija cinemas
IMDb

Na sporedu:

    sob, 26. okt ob 17:00
    ned, 27. okt ob 17:00

Napeta detektivska pustolovščina, v kateri se trije najstniki po napačno prejetem SMS sporočilu podajo na iskanje zaklada, je posneta po istoimenskem mladinskem romanu Romana Kukoviča, režiral pa jo je Vinci Vogue Anžlovar (Babica gre na jug).

 

V Piranu se križajo poti treh otrok iz različnih socialnih okolij – domačinke Mario, ki živi z babico, Roberta iz poletne kolonije, ki se v družini sooča z nasiljem, ter premožne Barbare, ki je na počitnicah z očetom in njegovo sitno partnerico. Barbara prejme napačno poslano SMS sporočilo, kar jih skozi niz ugank in dogodivščin, povezanih s srednjeveškimi skrivnostmi Pirana, vodi do zaklada, a tega iščeta tudi šef zlikovcev Grandemare in njegov pomočnik Jofa. Otroci se med pustolovščino zbližajo, preskočijo pa tudi ljubezenske iskrice.